Zuid-Holland met sterke afvaardiging naar landelijke kampioenschappen dressuur

Sfeervolle zaterdagavond Kür op Muziek voor klassen ZZ-L en Z2
Op de zaterdagavond stond de Kür op Muziek op het programma voor de finalisten van de klassen ZZ-L en Z2. Het deelnemersveld in beide klassen was sterk. In de klasse Z2 ging de strijd vooral tussen Sanne van der Pols met Sommerwolke J.M. en John Thijssen met Fürst Dior. Tijdens de selectie voorafgaand aan de finale eindigden beide combinaties met hetzelfde percentage, tijdens de finale overtuigden Sanne van der Pols en Sommerwolke JM de jury met hun Mamma Mia kür. De combinatie noteerde 74.85%, terwijl John Thijssen de zwarte hengst van Joop en Renate van Uytert naar een score van 74.213% reed. In de klasse Z2 mag ook de als derde geëindigde Jesper van Heijst met de Totilas afstammeling Keep in Mind voor Zuid-Holland naar de landelijke indoorkampioenschappen.
In de klasse ZZ-L imponeerde Daniëlle Heijkoop met Livius, eveneens in eigendom van Joop van Uytert, samen met Randolph van den Heuvel. De dekhengst reed in Bergschenhoek met veel uitstraling zijn eerste Kür op Muziek. Sanne Van der Pols  reed met Cuvanck PP een score van 76,638%, nipt achter Danielle Heijkoop. In de klasse ZZ-L mag Zuid-Holland vier combinaties afvaardigen, hetgeen betekent dat we ook Carola Kral met Moritz P en Melanie Woutersen met Kasimir K in actie zien tijdens de landelijke indoorkampioenschappen.

Moniek van Dijk en L’Amour betoveren in klasse Z1
Op de vroege zondagmorgen was het de beurt aan de finalisten in de klasse Z1. Evenals tijdens de selecties voorafgaand aan de finale wist Moniek van Dijk haar 7-jarige Dreamboy afstammeling overtuigend voor te stellen, zij wonnen de klasse Z1 met een score van 67,643%. Reservekampioen werd Sandy van der Salm met Ghadir van de Meerhoeve. Ook voor Melany de Beer met de Governor afstammeling Lord Donaé en voor Fransje van der Meer met de 7-jarige Oldenburger Toldeo Royal, is er een startbewijs voor de kampioenschappen in Ermelo. Moniek van Dijk won bovendien een startbewijs voor The Dutch Masters.

Droomdebuut voor Tessa Noteboom 
In de klasse M2 reed Mariska Jolink-Vermeulen haar zelfgefokte 7-jarige Lanse met haar dochters als voorlezer/groom naar de overwinning met een score van 68,417%. In deze klasse mogen ook reservekampioen Serena Vergunst met Midnight Diamond P, de als derde geëindigde Michael Ruigrok met Mauricio en Milou Louwerse met de 5-jarige Axioma’s Magic Mike door naar de landelijke kampioenschappen.
Misschien wel de grote verrassing van dit kampioenschap was de 15-jarige Tessa Noteboom die Casper Z (v. Westpoint) debuteerde in de klasse M1 en regiokampioen werd in de klasse M1. In deze klasse werd de 19-jarige Nadine Grimbergen met de eveneens 19-jarige maar topfitte merrie Zafina, reservekampioen. Naast Tessa en Nadine mogen in de klasse M1 ook Caithlinn van der Hoff met Kaytano en Brandon Duijndam met Milarijke VR naar Ermelo.

Kwaliteitsvolle combinaties in de L-rubrieken
In de klasse L2 won Lotte van Engelen afgetekend met de zelfgefokte 5-jarige merrie Nijntje (v Valverde). De combinatie is nog maar kort in training en won in november de KWPN Zuid-Holland Cup, twee weken geleden de voorselectie en vandaag de kampioenstitel met 71,417%. Behalve Lotte en Nijntje hebben ook reservekampioen Karin Hendriks en Novalis en Serana van den Burgt met de Toto jr dochter Missa Vita zich geplaatst voor de kampioenschappen in Ermelo.
Smaakmaker in de klasse L1 was de 19-jarige rechtenstudente Danique Delanghe  met Detroit C, de 15-jarige Florencio afstammeling. Zij reden een score van 73,333% goed voor de kampioenstitel en een afvaardiging naar de landelijke kampioenschappen. Lola Middelburg stelde de 5-jarige ruin Nadal TC (Dreamboy X Lord Leatherdale) netjes voor en werd daarmee reservekampioen in de klasse L1. Ook zij mag, samen met Danique en de als derde geëinndigde Anouck Taalman en No Reply Wolf voor Zuid-Holland naar Ermelo komende maand.

Emma de Moree kwam, zag en overwon in de klasse B
Emma de Moree startte met Gaston ES als tweede combinatie in de klasse B en zette een score van 71% neer. Met 70,75% kwam Kirsten Hoogenwerf met de 4-jarige Orin in de buurt maar het leverde haar niet meer dan de titel van reservekampioen op. In de klasse B werd Noortje Geerts met de zeer getalenteerde Oakly HD derde, waarmee zij zich evenals Emma en Kirsten verzekerde van een startbewijs voor de landelijke kampioenschappen.

Foto: Danielle Heijkoop met Livius door Denise van der Plas

Geplaatst op: