Mooi regiokampioenschap springen in Waddinxveen; Guusje Gaasbeek oppermachtig

Sterke kampioenen bij de paarden
Met de 1.30m klasse sloten we het indoor regiokampioenschap springen 2023 af. Erica Dijkshoorn reed met Gradino een snelle, foutloze barrage wat haar de regiokampioenstitel, een startbewijs voor The Dutch Masters – Indoor Brabant, een startbewijs voor de landelijke indoor kampioenschappen en 2 kaarten voor het CHIO Rotterdam opleverde.
Een spannende eindstrijd in de klasse 1.20m. Als laatste starter was Siebe Kramer met Cayenne de andere barrage deelnemers te snel af. Reservekampioen Jade Rolfs met Blaze Away Queen wonnen het tweede startbewijs in deze klasse voor de landelijke indoor kampioenschappen.
Na een spannende barrage in de klasse 1.10m hebben we Pricilla Meijer en Dutch Leo Z gehuldigd als regiokampioen. Zij mag met reserve kampioen Roos van Oosten en Kantorado voor onze regio deelnemen aan de landelijke indoor kampioenschappen.
In de klasse 1.00m paarden debuteerde Yazmina Wahlen  zeer succesvol met Firebird. Als regiokampioen gaan zij samen met reservekampioen Nicky Wagemaker en Sir Giorgio Z en de als derde geëindigde Polly Gaasbeek en KSH Nevada namens Zuid-Holland naar de landelijke indoor kampioenschappen.

Guusje Gaasbeek goed bezig
Een groot deelnemersveld bij de pony rubrieken. Guusje Gaasbeek werd zowel met haar topper Emilinda in de klasse 1.10m DE als in de klasse 1.20m met Easter Ivy gehuldigd als regiokampioen. In de klassen 1.00m waren de kampioenslinten voor Chloë Yacob met Berkhof’s Fly High (cat C) en Noëlle van Toor (cat DE) met Patijn. In de klasse 0.90m waren de kampioenslinten voor Mesina den Tuinder  met Candy (cat C) en Donna van den Burg (cat DE) met Vino. In de klasse 0.90m werd Guusje Gaasbeek met Sloot’s Sir Thor reservekampioen.
Soleil Bravenboer reed haar pony Sjakkalakka MH in beide omlopen foutloos rond, wat haar de regiokampioenstitel in de klasse 0.80m cat C opleverde.
Sophia Schippers en Batman wonnen de klasse 0.80m cat DE en verdienden daarmee een startbewijs voor de landelijke indoorkampioenschappen. Ook resevekampioen Veri Zuidgeest met Globals’ Choice Coco mag door naar Ermelo. Veri en Coco hadden zich vorige week ook al gekwalificeerd voor de landelijke indoor kampioenschappen bij de dressuur.
In de klasse 0.70m cat C was de kampioenstitel voor Charlotte de Vries en Storm. In de categorie AB werd Esmee van der Werff met Miep regiokampioen in de klasse 0.60m en Selin van Vliet met Blush in de klasse 0.50m.

Geplaatst op: