Eerste Zuid-Hollandse kampioenen van 2023 gehuldigd

Nog een kampioenslint  voor Indy Schneider 
Indy Schneider en Roosendaal’s Miracle zetten hun zegetocht voort. Inmiddels rijdt de combinatie, die tijdens voorgaande kampioenschappen grossierde in kampioenstitels in de klasse Z2-C waar ze dit weekend met 63,141% opnieuw regiokampioen werden.
In de klasse Z2-DE was het kampioenslint voor Pascalle van de Watering met Tongerenhof Diamoniet. De overwinning in de klasse Z1-DE was voor Box Greve die met Falando een knappe score van 69,5% behaalde. Alle Z1 en Z2-kampioenen mogen volgende maand Zuid-Holland vertegenwoordigen tijdens de landelijke indoor kampioenschappen.

Zes M-combinaties door naar landelijke indoorkampioenschappen
Eve-lynn van Biert en Wenums Veldzicht Its me voeren met 67,5% de ranglijst aan in de klasse M2-DE. Behalve Eve-lynn mag ook reservekampioen in deze klasse, Jaycee Zwartjens met Beltaine’s Kissable, door naar de landelijke kampioenschappen.
In de klasse M1-DE zijn drie startbewijzen uitgereikt voor de landelijke indoorkampioenschappen. Die zijn uitgereikt aan regiokampioen Roosmarijn Middag met Mr. Creme Brulee Bloemendael, reservekampioen Isa Westendarp Knol met Don Chello en aan de op de derde plaats geëindigde Veri Zuidgeest met Global’s Coco.
Regiokampioen in de klasse M1/2-C Soleil Bravenboer maakt met Samoerai de afvaardiging in de klassen M voor de indoorkampioenschappen in Ermelo compleet.

Mooie scores boven 70% in L-klassen
In de L-rubrieken werd uitzonderlijk sterk gereden vandaag. Jaidy de Winter won de klasse L2-DE met Winters Nygaards Blondie met een score van 73,583%. Zij vertegenwoordigt Zuid-Holland komende maand samen met reservekampioen Vanity Hus en Goldwinshoeve Vuego. Roos Zwijnenburg werd in de klasse L2-AB regiokampioen en verzekerde zich met Waterlands Abby en een score van 66,833% van een startbewijs voor de indoorkampioenschappen. Kiek van der Voort pakte met Ysselvliedts Jack de titel regiokampioen in de klasse L2-C maar is helaas niet afgevaardigd naar de landelijke indoorkampioenschappen.
Bibi Luijk won met Selevia’s Friars Arctic Fox de L1-AB klasse met een score van 64,750%
Met een score van 77,333% werd Elin Buijs met Champ du Bois afgetekend regiokampioen in de klasse L1-DE.
In de klasse L1-C imponeerden Nicky Tenwolde en Bekvelds Daphne; met een score van 69,667% was de kampioenstitel voor hen. Ook voor Nicky en Daphne is er een startbewijs voor de landelijke indoorkampioenschappen.

Tweede kampioenstitel voor Bibi Luijk
Ook in de B-rubriek was de jury onder de indruk van Bibi Luijk die met haar zwarte hengstje Blue Forest Spotlight de hoogste dagscore van maar liefst 77,667% in de klasse B-C reed. Ook Chloë Yacob behaalde een score die ruim boven de 70% lag. Met Zwanehoef’s Dexter reed ze 74%, goed voor de kampioenstitel en afvaardiging naar Ermelo. Nina Brands met Infinity Secret won de klasse B-DE met 68,917%. De verwachtingen van deze B-combinaties tijdens de landelijke indoorkampioenschappen zijn hoog.

Geplaatst op: