Liv Tasseron stralende kampioene L1 cat. D/E

Liv Tasseron reed met Onyx van de Kleine Vlier al eerder op de KNHS kampioenschappen maar eindigde toen buiten de medailles. Vandaag in de klasse L1 cat. D/E lukte dat wel en werd het de mooiste kleur medaille. Met de fraaie score van 69,944% stond de 12-jarige amazone stralend op de allerhoogste trede van het podium in de door Hartog gesponsorde rubriek. Het zilver was voor Esmae Niessen, Charlotte Bootsman won brons.

“Ik ben heel tevreden over m’n proef, het ging echt heel goed. Ik had wel lichtelijke zenuwen maar ik kon ze goed wegstoppen”, vertelt de kersverse kampioene lachend die bijna twee jaar een combinatie vormt met Onyx van de Kleine Vlier. “Onyx is een hele blije pony en kan zich ook wel druk maken en soms spoken zien. Maar voor de rest is hij heel lief en echt een leuke pony om te rijden.”

“Vandaag aan het begin van de proef zag hij ook even spoken maar dat is altijd wel. Dan moet ik hem er gewoon bijhouden en dan is hij er doorheen.” De combinatie won op de Brabantse kampioenschappen vorig jaar zilver in de B, dit jaar goud in het L1 en nu dus de KNHS-titel. “Dat voelt heel goed”, besluit de 12-jarige amazone uit Sint-Michielsgestel die nu de overstap naar de klasse L2 gaat maken.

Uitslag Dressuur klasse L1 cat. D/E, Hartog Prijs
1. Liv Tasseron (Sint-Michielsgestel) - Onyx Van De Kleine Vlier, 69,944%
2. Esmae Niessen (Hulsberg) - Donna B. R., 68,389%
3. Charlotte Bootsman (Annen) - Loopzicht's Quintus, 67,389%

Klik hier voor de volledige uitslag.

Foto's: Digishots

Geplaatst op: