Nieuwsblog week 2

Welkom bij de blog van de KNHS Indoorkampioenschappen powered by Witte van Moort 2024! We zijn aangekomen bij de tweede week waarin de beste ruiters en amazones van Nederland met hun paarden en pony’s strijden om de felbegeerde KNHS-kampioenstitels. We kijken uit naar mooie paardensport en bovenal veel plezier voor alle deelnemers en paarden. 

Heb jij zelf een leuke foto of video van de Indoorkampioenschappen? Deel deze met #IK2024. Houd naast deze liveblog ook onze socials in de gaten voor leuke stories en een dagafsluiter met alle kampioenen. Dit weekend mogen we genieten van de dressuurpaarden- en pony’s in de klasse M1, M2, Z1, Z2 en ZZ-licht. We wensen alle deelnemers veel succes en plezier! 

 

Zondag 3 maart
Welkom bij alweer de laatste dag van het tweede weekend KNHS Indoorkampioenschappen 2024 powered by Witte van Moort! Vandaag is het opnieuw de beurt aan de paarden en zullen de beste combinaties in de dressuur klasse ZZ-Licht, Z2 en Z1 acte de présence geven in de 20x60 banen van de Amaliahal en Willem Alexanderhal, alles prachtig aangelegd en verzorgd door hippisch evenementenbureau Wivaldi.
De verrichtingen van alle combinaties in de genoemde klassen zijn live te volgen via deze stream en hetzelfde geldt voor de uitslagen via deze link. Veel plezier bij het volgen van alle verrichtingen en natuurlijk succes aan alle deelnemers!

18:30 - Dominante zege na flitsende kür voor Amber Hage en Mercurius ACM in de ZZ-Licht, powered by Witte van Moort!

Amber Hage en haar Mercurius ACM brachten twee volle weekenden topdressuur vanuit de breedtesport naar een passende climax. Met een geweldige kür die op een haar na de 80% aantikte wisten de Brabantse kampioenen de kroon op hun seizoen te zetten en de winst in de klasse ZZ-Licht te pakken. De overwinning in de Koningsklasse van de dressuur op dit Indoorkampioenschap powered by Witte van Moort was na de overtuigende zege in het eerste onderdeel een dominante te noemen. Dat betekende echter niet dat Lynne Maas en haar Lolly-Pop M zich zomaar gewonnen gaven. Ook de kampioenen van Zuid-Holland tikten een hoog niveau aan en kwamen uit op bijna 74,5% in de afsluitende proef na een eveneens sterk eerste onderdeel. Prachtig brons was er voor Micky Schelstraete en King Leatherdale O. De Brabantse amazone stond vierde na de eerste proef, reed ook nog een kür in de klasse Z2 tussendoor en piekte vervolgens in het ZZ-Licht met haar negenjarige troef. Felicitaties voor deze drie amazones, met op de eerste plaats voor Amber Hage!

1. Amber Hage, Mercurius ACM, 76,14% (72,43% + 79,86%), KNHS Regio Noord-Brabant
2. Lynne Maas, Lolly-Pop M, 72,87% (71,29% + 74,46%), KNHS Regio Zuid-Holland
3. Micky Schelstraete, King Leatherdale O, 70,44% (68,19% + 72,68%), KNHS Regio Noord-Brabant


Een unaniem jurybesluit en bijna 80% in de kür voor de kersverse ZZ-Licht kampioenen: Amber Hage en Mercurius ACM   

18:00 - Carlijn Huberts en Mozes T. staan leiding niet meer af en pakken de titel in de klasse Z1, powered by Hartog!

Met een score van 70,52% namen Carlijn Huberts en haar Mozes T. al vrij vroeg de leiding in de klasse Z1 om deze vervolgens niet meer af te staan. Huberts, zelf de nummer drie van de Brabantse regiokampioenschappen, hield Britt Kikkert - Van der Linde, kampioen van Noord-Holland, en Bronno Bloem, kampioen van Groningen, nipt achter zich. De leverde de volgende uitslag op, inclusief de felicitaties voor Carlijn!

1. Carlijn Huberts, Mozes T., 70,52%, KNHS Regio Noord-Brabant
2. Britt Kikkert - Van der Linde, Jerenzo Texel, 70,00, KNHS Regio Noord-Holland
3. Bronno Bloem, Maserati BB, 69,86%, KNHS Regio Groningen    


Kampioen in de klasse Z1 na een spannende strijd: Carlijn Huberts en Mozes T.

17:00 - Kim Alting en Frankie Lee pakken de KNHS-titel in de klasse Z2, powered by Pikeur!

De eerste kampioen van dag 3, tweede weekend KNHS Indoorkampioenschappen powered by Witte van Moort is bekend. Na een zege in het eerste onderdeel is ook de winst in de kür op muziek voor Kim Alting en haar stoere dekhengst Frankie Lee. Net als in de reguliere proef laten zij Julia Groenhart met Mr. Toto ACB achter zich en met een score van 75,43% versus 74,00% wisten de nieuwbakken kampioenen hun voorsprong verder uit te breiden. Ook de nummer drie van de kür is dezelfde als in de reguliere proef, waardoor het brons voor Jennifer Sekrève en Velasco di Vitalis BF is. Dat levert de volgende eindstand en een dikke felicitatie voor Kim Alting op:

1. Kim Alting, Frankie Lee, KNHS Regio Noord-Brabant, 73,02% (70,62% + 75,43%) 
2. Julia Groenhart, Mr. Toto ACB, KNHS Regio Noord-Holland 72,14% (70,29% + 74,00%)
3. Jennifer Sekrève, Velasco di Vitalis BF, KNHS Regio Gelderland 71,48% (69,33% + 73,62%)


Kersverse kampioenen Z2: Kim Alting en Frankie Lee
  

15:30 - De klasse Z1, powered by Hartog, is volop onderweg en Carlijn Huberts zet de eerste 70+-score neer.

Inmiddels zijn we in de Willem Alexanderhal bijna halverwege in de klasse Z1 en is er een knappe score voor Carlijn Huberts met Mozes T binnengekomen. Deze combinatie gaat voorlopig aan de leiding met 70,52% en laat Silke van de Weijer met Lea Finn ruim 3% achterstand achter zich. In de klasse Z2, powered by Pikeur, zijn we ondertussen in de Amaliahal begonnen aan de kür op muziek!
  

14:30 - Ook in de klasse ZZ-Licht, powered by Witte van Moort, zijn de namen voor de kür bekend.

Het eindklassement in de ZZ-Licht begint zich meer af te tekenen. Nadrukkelijk solliciteren voor de KNHS-titel 2024 in de Koningsklasse - in dit geval beter de Koninginneklasse - doet Amber Hage met Mercurius ACM (foto onder). Het duo won het eerste onderdeel, met een sterke score van 72,43%. Het dichtstbij in de buurt zit Lynne Maas met Lolly-Pop M (71,29), gevolgd door 'thuisrijder' Anniek van Dulst met Lennox (68,43%). De overige vijf overgebleven kandidaten voor een van de gewilde medailles zijn: Mickey Schelstraete met King Leatherdale O, Christianne Goes met Accountancy Melito Ld, Ashley Langevoort met Luxor, Nicky Snijder met Loco Flanell STH en Maxime Osse met Micky. De strijd wordt vervolgd om 17:15 uur in Amaliahal. 


Amber Hage met Mercurius ACM onderweg naar de winst in het eerste onderdeel van de klasse ZZ-Licht  


13:15 - De 8 geplaatste combinaties voor de kür op muziek in de klasse Z2, powered by Pikeur, zijn bekend.

De eerste slag op weg naar de titel in de klasse Z2 is geslagen door Kim Alting met haar Frankie Lee. Zij scoorde 70,62%, maar wordt op de hielen gezeten door Julia Groenhart met Mr. Toto ACB (70,29%, foto onder). Ook voor de overige medailleplaatsen is nog weinig tot niks beslist en dus nog van alles mogelijk, met oog op de dicht bij elkaar liggende percentages en de te verrijden kür, vanmiddag vanaf 15:30 uur in de Amaliahal. De overige zes kanshebbers in dit tweede onderdeel zijn: Jennifer Sekrève met Velasco di Vitalis BF, Francis Jansen met Lafhira, Mickey Schelstraete met Manila Grace, Dominique van Dalfsen met Just Johnson Forêt, Floor van Kempen met Amore Mio en Milou Dees met SPH Mary-Jane.  

Julia Groenhart met Mr. Toto ACB in het eerste onderdeel van de klasse Z2, powered by Pikeur


11:30 - De klassen ZZ-Licht, powered by Witte van Moort en Z2, powered by Pikeur zijn volop bezig.

Het veld begint al enige vorm te krijgen met oog op plaatsing voor de kür op muziek (top 8) later vandaag. In beide rubrieken is de grens van 70% al doorbroken door de leidende combinaties, respectievelijk Lynne Maas met Lolly-Pop M en Julia Groenhart met Mr. Toto ACB. Geeft ons tijd om een paar sfeerbeelden te tonen van eerder vandaag, gemaakt door onze huisfotograaf Digishots. Deelnemers waren opnieuw vroeg aanwezig op de terreinen van het Nationaal Hippisch Centrum en diverse van hen maakten gebruik van de mogelijkheid tot baanverkenning. 

 

 

Zaterdag 2 maart
 

17:30 - Vanity Hus is de KNHS-kampioen in de klasse M2 DE samen met Goldwinshoeve Vuego 

Zojuist is bekend geworden wie zich de KNHS-kampioen in de klasse M2 DE mag noemen op de KNHS Indoorkampioenschappen powered by Witte van Moort. Vanity Hus is samen met haar pony Goldwinshoeve Vuego de winnaar van de Pikeur prijs, met een mooie score van 69,944%. Van harte gefeliciteerd Vanity!

 1. Vanity Hus, Goldwinshoeve Vuego, KNHS regio Zuid-Holland, 69,944%
 2. Jaclynn Otten, Diamonds Showtime, KNHS regio Utrecht, 66,778%
 3. Elin Buijs, Champ du Bois, KNHS regio Zuid-Holland, 66,333%

KNHS-kampioen M2 DE: Vanity Hus met Goldwinshoeve Vuego (foto Digishots)

 

17:30 - Sophie van der Steen is de kersverse KNHS kampioen in de klasse Z2 DE, powered by Witte van Moort

De muziek van de kür kan nu veranderen naar het Wilhelmus, want de KNHS-kampioen van de Z2 DE is bekend. Sophie van der Steen is samen met haar pony His Royal Badness DK de kersverse kampioen Z2 DE! Met een geweldige score van 76,426% mag zij de prijs van hoofdsponsor Witte van Moort in ontvangst nemen. Sophie vertelt ons het volgende: "Met losrijden ging het al heel erg goed. In de eerste proef had ik wat kleine foutjes maar de kür ging helemaal foutloos. Het harde werken is beloond!" Sophie, van harte gefeliciteerd!

 1. Sophie van der Steen, His Royal Badness DK, KNHS regio Noord-Brabant, 76,426%
 2. Isabella Karajkovic, First Hummer, KNHS regio Utrecht, 74,091%
 3. Sophie van Norel, Speycksbosch Dickens, KNHS regio Glederland/Flevoland, 73,139%

 Z2 DE KNHS-kampioen: Sophie van der Steen met His Royal Badness DK (foto Digishots) 

 

15:20- De volgende acht Z2 DE combinaties mogen de kür op muziek rijden

Alle Z2 combinaties zijn aan de start geweest en nu mogen de beste acht combinaties de kür op muziek rijden. Veel succes gewenst aan de volgende acht combinaties:

 1. Sophie van der Steen, His Royal Badness DK, KNHS regio Noord-Brabant, 74.060%
 2. Sophie van Norel, Speycksbosch Dickens, KNHS regio Glederland/Flevoland, 72,991%
 3. Isabella Karajkovic, First Hummer, KNHS regio Utrecht, 71,923%
 4. Esmae Niessen, Strandgaards Do it my way, KNHS regio Limburg, 70.470%
 5. Isabelle Saton, Capricho LIII, KNHS regio Friesland, 70,385%
 6. Annabell Van der Horst, Sunny Boy, KNHS regio Zuid-Holland, 69,829%
 7. Kate Jansen, FS Mr. Magic, KNHS regio Gelderland/Flevoland, 69,444%
 8. Britt Kikkert - Van der Linde, Nur fuer Dich Texel, KNHS regio Noord-Holland, 69,274%

 

 

Sophie van der Steen met His Royal Badness DK, Z2 DE (foto Digishots) 

 

14:50 uur - Uitslag klasse M1 DE gesponsord door Horseware
De vierde kampioen van vandaag, die de hoogste treden van het podium mag beklimmen bij de KNHS Indoorkampioenschappen 2024, powered by Witte van Moort, is Sophie Sassen met haar pony Amalia’s Pieter. Samen mogen ze de Horseware prijs in ontvangst nemen vanwege een mooie score van 68,111%. Van harte gefeliciteerd!

1. Sophie Sassen, Amalia’s Pieter, KNHS regio Limburg, 68,111%
2. Jayda Vermeer, Rex, KNHS regio Utrecht, 67,833%
3. Fem Van Den Hurk, Odenz Van De Elizabethhoeve, KNHS regio Noord-Brabant, 67,778%

KNHS-Kampioen M1 DE: Sophie Sassen (foto door Digishots)

 

12:30 uur - Uitslag klasse M1-M2 cat. C gesponsord door Agradi
1. Sterre Slosser, Remito's Eastwood, KNHS regio Limburg, 67,944%
2. Tess Gaakeer, Happy Socks, KNHS regio Noord-Brabant, 66,222%
3. Emmelie de Gunst, Lucky Boy, KNHS regio Gelderland, 65,389%

 KNHS-Kampioen M1-M2 cat. C: Sterre Slosser met Remito's Eastwood (foto door Digishots).

 

11:45 - Dressuur pony's Z1/Z2 cat. C aangeboden door Horka

Ima van der Velden mag zich de KNHS-kampioen Z1/Z2 cat. C noemen. Met een mooie score van 69,145% mocht zij de Horka-prijs in ontvangst nemen. Ima vertelt het volgende: "Aan het begin was hij wat kijkerig, maar toen de proef begon, ging het direct heel goed. De eenvoudige wissels waren een hoogtepunt, omdat ik deze nog nooit zo goed had gereden."


1. Ima van der Velden, Woldberg's Tobias, KNHS Regio Noord-Brabant, 69,145%
2. Floor Kulik, Remito’s Miracle, KNHS Regio Zeeland, 68,048%
3. Yelin Kayalar, Heidepeel's Constantijn, KNHS Regio Overijssel, 67,308%

 

Ima van der Velden en Woldberg's Tobias, KNHS-kampioen klasse Z1/Z2 cat. C (foto door Digishots)

 

11:40- Dressuur pony's M1-M2 cat. AB aangeboden door Agradi

Vandaag is de eerste kampioen gehuldigd! Jacky van Leeuwen mag samen met haar pony Puck zich KNHS-kampioen klasse M1/M2 cat. A/B noemen! Met een mooie score van 66,899% mocht zij de Agradi prijs in ontvangst nemen. Gefeliciteerd!

1. Jacky van Leeuwen, Puck, KNHS regio Noord-Holland, 66,899%
2. Marije Hiemstra, Sparky, KNHS regio Drenthe, 64,556%
3. Nyke Sophie Genee, Joep, KNHS regio Friesland, 64,167%

 

Jacky van Leeuwen en Puck, KNHS-kampioen klasse M1/M2 cat. A/B. (foto door Digishots)

  

1 maart
Op de eerste dag van dit tweede weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen zijn de M2 en M1 dressuur voor paarden verreden. We feliciteren de volgende kampioenen.

Dressuur paarden klasse M1 aangeboden door Witte Van Moort
1. Rosa Vlaar, Magnar DH (v.Zonik), Bovenkarspel, KNHS Regio Noord-Holland, 73,222%
2. Cynthia Eggenkamp, Noble Romance (For Romance), Voorthuizen, KNHS Regio Utrecht, 71,722%
3. Kyra Klinkers, Neal K (Guardian S), Echt, KNHS Regio Limburg, 71,00%  

Rosa Vlaar is met Magnar DH de nieuwe KNHS Indoorkampioen in de klasse M1 (Foto Digishots)

Uitslag klasse M2 aangeboden door Agradi
1. Isabelle Vroomans, Hummer (v. Elias 494), Leende, KNHS regio Noord-Brabant, 73,444%
2. Jody Tissen, Nicholson (v. Ferdinand), Goch, KNHS regio Zuid-Holland, 71.278%
3. Annemijn Boogaard, Nena Cilla FL (v. Vivaldi), Oudelande, KNHS regio Zeeland, 70.389%

 

Isabelle Vroomans met Hummer, mooie KNHS kampioenen in de klasse M2 aangeboden door Agradi. (Foto Digishots)Geplaatst op: